Българско дете има нужда от подкрепа в труден за нея момент.Тя

...
Българско дете има нужда от подкрепа в труден за нея момент.Тя
Коментари Харесай

Малката Софи има нужда от вашата помощ

Българско дете има потребност от подкрепа в сложен за нея миг.

Тя е едвам на 5 и има потребност от помощта ни. Малката Софи е едно от многото дечица, които протягат ръчички за вяра към нас, които можем да помогнем. Тя изостава в двигателното си развиване още от 5-месечна възраст, защото е диагностицирана с детска церебрална парализа-спастична квадрипреза. Софи няма добър надзор на главата, не може да седи, върви и обслужва независимо, написа darik.bg. 

След извършени редица консултации преди 2 години с ортопед, невролог, физиотерапевт и логопед в Бостън, е открита начална фаза на луксация на двете тазобедрени стави. Изработени са й специфични ортези за да се забави почналата луксация и е подложен ботокс на двете крачета.

Наложителна е интервенция във Виена за едновременна реорганизация и на двете стави, само че НЗОК отхвърля финансиране на лекуването. Получената оферта за интервенция на двете стави е на стойност 23 890 евро. В тази сума не се включват разноските за 6 седмици престой, разработване на шини и рехабилитация. Сумата е непостижима за фамилията на Софи.

Всички, които желаят да оказват помощ, могат да открият повече информация.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР